Za velmi slunečného a teplého počasí se 7. května konal již 8. ročník závodů dračích lodích ve Vaňově, v Ústí nad Labem. Na startovní listině samozřejmě nechyběla ani reprezentační loď Univerzity Jana Evangelisty Purkyně. Mezi dvacetičlennou posádkou pádlovali i čtyři zástupci ESN Usti: Petr Zoufalý, Karel Šimmer, Jan Bratt a má maličkost, Honza Jirásek.

Již den předem jsme se sešli ve Vaňově, abychom se podrobili intenzivnímu tréninku pod vedením Martina Mádlíka, který byl kapitánem naší lodi. To důležité však vypuklo až během sobotního dopoledne, první rozjížďka nás čekala v půl jedenácté místního času.  V té se však projevila naše nezkušenost a výsledkem byl náš nejpomalejší čas celého dne, jenž se pohyboval okolo jedné minuty a šesti vteřin. Chuť jsme si však napravili v opravné jízdě, kde jsme zajeli naopak nejrychlejší čas, zrychlili o celé čtyři vteřiny a opravnou jízdu vyhráli. V dalších dvou jízdách jsme již však nedokázali na tento výkon navázat a UJEP po finálové jízdě skončil na 21. místě. Přišlo se na nás podívat i několik věrných fanoušků z řad ESN, Erasmáků, ale i ostatních zaměstnanců UJEP, kteří naší posádku hlasitě (zdravíme Jindru) a neúnavně podporovali.

Mohu však za oba dva své kolegy a pravděpodobně i za celou posádku tvrdit, že jsme si užili sportovně strávený den v krásném prostředí a s ještě lepším počasím. Na místě je samozřejmě i poděkování univerzitě za možnost reprezentace. Tak třeba zase za rok a lépe. :)

Honza Jirásek