Umíte si to představit – vyjet na zahraniční studijní pobyt a nikoho tam neznat? Díky ESN Usti mají zahraniční studenti šanci se rychle seznámit s místním prostředím a nemusí se bát, že by tu zůstali sami. Poznají nespočet kamarádů různých kultur a my se pro ně staneme náhradní rodinou. 

Začíná první měsíc letního semestru, jak to vypadá?
Po příjezdu na každého studenta čeká člen ESN, řádně ho ubytuje a seznámí ho se základním chodem života v Ústí nad Labem. 

Welcome Week

Welcome Words
První slova patří naší presidentce Lence Kozákové. Welcome Day slouží k tomu, aby se „Erasmáci“ zorientovali, jak to funguje obecně v České republice, na naší univerzitě a co je v následujícím semestru vše čeká.

Icebreakers Games
Po krátkém občerstvení přichází  Icebreakers Games, při kterých budou mít možnost se navzájem poznat a odhodit počáteční nejistotu stranou. Podstatu Icebreakers Games vystihuje lépe anglický název, do češtiny lze volně přeložit jako seznamovací hry, mezi které patří ty na zapamatování jmen, pohybové i logické.

Welcome Party
Party ve znamení ukaž nám, odkud pocházíš. Vlajky, oděvy v národních barvách, kroje a cedulky se jmény, tím vším lze během onoho večera zaujmout a poukázat na svůj původ. 

Meet our City Game
Aby se zahraniční studenti lépe zorientovali ve městě, naplánovali jsme jim ukázku našeho města formou hry. Jednotlivé týmy budou zdolávat trasu s úkoly a poznávat tak místa, kde můžou nakoupit potraviny, kam se vydat na výlet, do divadla apod. Nejzábavnějším úkolem bývá nákup něčeho typicky českého. V minulých semestrech se nám tak sešlo pár Olomouckých syrečků, ponožky se sandály, tvarohové buchty a Studentské pečetě.

Tour de Pubs
Tour de Pubs je další poznávací hra. Tentokrát jde o poznání našich oblíbených restauračních zařízení v Ústí nad Labem. Obdobně jako u Meet our City Game skupinky studentů plní nejrůznější úkoly. Nasbírat body můžou i za jednotlivé doplňkové výzvy (video, kde tančí, fotka s kníratým pánem apod.).

Trip to Budweis and Český Krumlov
Výlet, během kterého si zamilují Českou republiku. K vidění bude královský hrad v Hluboké nad Vltavou s prohlídkou v anglickém jazyce a druhý den krásné historické město Český Krumlov, které je zapsáno v seznamu světového dědictví UNESCO.

I Ty se můžeš zúčastnit našich akcí
Více informací o akcích naleznete na našich oficiálních FB stránkách ESN Usti, nebo tady na webu.

Kateřina Krajdlová, Klára Kišová