Naposledy se organizace National Boards Meetingu (NBM) statečně zhostila česká sekce z Brna ISC MU Brno, tentokrát převzala štafetu sekce v portugalském Lisabonu, kam se vydali celkem 4 zástupci National Boardu ESN CZ, z toho tři původně z ESN Usti – Lucka Adamcová (Treasurer), Petr Zoufalý (IT Responsible) a Klára Vohlídková (President), doplnil je ještě Honza Drahoňovský (Communication Manager), který je doma v sekci ESN Liberec. Ti šťastnější si měli možnost pár dní před zahájením celého meetingu prohlédnout krásy Lisabonu a jeho okolí, takže Lucka s Petrem a Honzou navštívili třeba krásné město Sintra nebo pláž Praia das Maçãs.


Oficiální zahájení celého programu připadlo na čtvrteční večer, kdy jsme měli možnost poznat nejen své kolegy z ostatních zemí, ale také místní sangrii a typické jídlo. V pátek jsme začali už samotný meeting – představení agendy (jak celého meetingu, tak „agendy“ fotbalového EURA) následovalo krátkými prezentacemi, a poté začal blok Meet your colleagues meetingů, což jsou meetingy účastníků, kteří zastávají stejné pozice v National Boardu napříč různými zeměmi. Během tří dnů jsme měli možnost strávit celkem 6 hodin intenzivního debatování se svými kolegy na předem určená témata a odvezli jsme si tak spoustu nových poznatků.


Mimo výše zmíněné poziční meetingy jsme se také účastnili různých workshopů, ať už o mezinárodních projektech (Mov’in Europe, SocialErasmus, ExchangeAbility…) nebo třeba workshopu o chystaném e-learningu. Workshopů se událo během NBM opravdu hodně a tak jsme se dozvěděli informace napříč různými odvětvími ESN. Celý program jsme zakončili v neděli večer konferencí na téma rozšiřování Evropské unie, zaměřenou na kandidátské státy.


Za všechny účastníky můžu říct, že jsme si NBM řádně užili, seznámili jsme se se spoustou nových členů ESN, ale především jsme si odvezli skvělé zážitky a spoustu nových a především potřebných informací a poznatků, které pomohou náš network zlepšit.

 

Za účastníky,
Klára Vohlídková 
Prezidentka ESN CZ