V rámci oslav 30 let programu Erasmus se uskutečnil v úterý 18. 4. 2017 historicky první Erasmus+ festival se na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem v prostorách Fakulty umění a designu. Pestrý program plný přednášek zahájil fakultní koordinátor FUD Petr Zoufalý přednáškou o možnostech výjezdů a následovaly prezentace jednotlivých studentů, kteří strávili část studia na spřátelené zahraniční univerzitě. Všichni návštěvníci festivalu měli k dispozici jednotlivé fakultní koordinátory, kteří studentům ochotně poskytovali informace o programu Erasmus+ a jiných možnostech výjezdu do zahraničí na dané fakultě.

Příjemným zpestřením byla také ochutnávka tradiční kuchyně zahraničních studentů, kteří právě studují na UJEP, návštěvníci tak mohli ochutnat typická vietnamská, španělská nebo srílanská jídla. Celý festival probíhala výstava fotografií českých studentů, kteří strávili část studia v zahraničí a kteří se tak podělili o svůj příběh z jejich zahraničního výjezdu. Výstava navíc sloužila jako fotosoutěž, tři nejlepší příběhy vyhrály hodnotné ceny.

Během celého dne zpříjemňovala všem přítomným náladu Studentská kapela, která zahrála známé melodie a pomyslnou třešničkou na festivalovém dortu pak byl večerní koncert Jakuba Děkana a jeho kapely. Děkujeme všem, kdo se festivalu zúčastnili, ať už jako návštěvníci nebo přednášející, a především děkujeme Zahraničnímu oddělení UJEPDomu zahraniční spolupráce a dalším partnerům za pomoc při organizaci. Tak zase za rok!