Výlet na vodopády

Byla neděle odpoledne a já stále nevěděl, co podniknout. Najednou upozornění na mobilu – „trip to Vaňov Waterfall“. No jo sakra, dneska se jde na vodopády!

Sraz na Větruši?

Na nic jsem nečekal, sbalil to nejdůležitější a už si štrádoval všemožnými zkratkami na Větruši, kde měl být sraz. Nebyl bych to samozřejmě já, kdybych si něco nezapomněl doma, nicméně dnes ve mně převládal pocit, že mám sbalené vše potřebné.

Láska i hory přenáší…

Už v průběhu výstupu na první stanoviště jsem potkával páry, jak zdrceni vidinou nekonečného kopce, poposedávají na přilehlých svodidlech. A hle! Tady máme naší skupinku. Vedoucímu výletu tedy chyběl deštník napřímený směrem vzhůru (jako to nosí průvodci v ostatních zemích), nicméně vzhledem k jeho ostatním dovednostem naštěstí nebyl potřeba.

Jako jedna velká rodina!

Někdo by si mohl myslet, že podobné túry jen tak někoho nepřilákají. Jenže, opak je pravdou! Když jsem dorazil na Větruši, nemohl jsem uvěřit vlastním očím! Skoro dvě desítky našich milovaných „erasmáčků“ tu postávalo a čekalo na další instrukce!

A nahoru a dólu…

Kdo už se někdy vydal směrem na Vaňovské vodopády, tak ví, že cesta není zrovna přívětivá a zvlášť na podzim skrývá nejedno úskalí. Listy totiž často skryjí nástrahy, které by jinak určitě nezůstaly bez povšimnutí a nabízí tak nemilou dávku překvapení pro ty, co si nedávají pozor. Naneštěstí náš výlet se alespoň pro tentokrát obešel bez „ztráty kytičky!“ Tedy, téměř.

Kde mám foťák?!

Kdo by to byl čekal, dohánění skupinky poté, co jsem se snažil odfotit krásnou přírodu, zahalenou v podzimním hávu, nebyl zrovna nejlepší nápad. Karabina, která už se mnou prošla nejedno příkoří, si dnes postavila svojí hlavu a rozhodla se pustit můj drahocenný stroj na svobodu. Co si budeme povídat, ten naštěstí zdrcující pád přežil, ale rozhodně už nevypadá jako nový.

Ještě je tu vyhlídka!

I přesto se mi ale podařilo ukořistit ještě pár pěkných snímků a navnadit tak díky nim i příští výletníky pro toto krásné místo. Hlavně musím vyzdvihnout vyhlídku nad Vaňovskými vodopády, kterou ne-všichni znají a často si tak nechávají ujít jeden z těch opravdu krásných pohledů na naše milované město.

A co nás čeká příště?

Abychom si nechali také nějaké eso v rukávu, tak řekněme jen to, že podobných zajímavých výletů nás čeká ještě spousta, takže se máme rozhodně ještě na co těšit.

David Hrtánek